Motosiklet Lastik Ömrü

12-01-2021 15:17
Motosiklet Lastik Ömrü

İçten yanmalı motora sahip olan iki veya üç tekerlekli olabilen motosikletler, otomobillerden sonra en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biridir. Seyahat etmeyi sevenler için ayrı bir tutku olan motosiklet, rüzgarın gücünü ve etkisini birebir hissetmenizi sağladığı gibi hız severler için vazgeçilmezdir.

Motosiklet kullanmayı sevenlerin konforlu sürüş beklentilerini karşılamalarını sağlayan lastiklerin bu kısımda önemi büyüktür. Zamanla ömrünü tamamlamış lastiklerle motosiklet kullanmaya devam etmek ciddi durumların ortaya çıkmasına ve güvenliğinizin tehdit altına girmesine neden olacaktır.

Nitekim motosiklet lastiklerinizin ömrünü belirleyen ilk nokta lastiklerin üretildiği malzemelerin kalitesidir. Lastiklerin hammaddesi olan kauçuğun yanı sıra diğer bileşenler zamanla değişikliğe uğrar. Bunun nedenleri ise kullanım şekli, iklim, lastiklerin saklama koşulları yük, şişirme basıncı ve yol hasarlarıdır.

Düzenli kullanıcı kontrolleriyle lastiklerinizin durumunu gözlemlemeli, lastiklerin yol alabilecek durumda olduğuna dair nitelikli bir uzmandan görüş almalısınız Motosiklet lastiklerinin ilk defa kullanılmaya başlanmasından itibaren 5. yıldan sonrasında her yıl bir uzmana kontrol ettirmek önemli bir ayrıntıdır.

Motosiklet lastiklerinin ömrü imalat tarihinden itibaren 10 yıldır. Ancak bu süre lastiklerin iyi kullanılmış olmasına istinaden belirlenmiştir, aksi durumlarda lastiğin ömrü daha erken tükenebilir. 10 yılı aşan lastikler kesinlikle kullanılmamalıdır, Siyah Halka olarak lastiklerin 8 yıldan sonra sertleşme ve kayma yapmaya başladığını belirtmek isteriz. Güvenli bir sürüş yaparak konforunuzdan vazgeçmek istemiyorsanız motosiklet lastiklerinizi 8 yılı doldurduktan sonra mutlaka değiştirmelisiniz…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.