Lastiklerin Ömrünü Uzatmak İçin İşe Yarar İpuçları

28-01-2021 14:01
Lastiklerin Ömrünü Uzatmak İçin İşe Yarar İpuçları

Oto lastikleri her ne kadar uzun bir kullanım süresi vaat etseler de ömürlük bir kullanıma sahip değiller. Lastiklerde oluşan aşınma türevi olumsuzluklar araç lastiklerinin ömürlerinin kısalmasına neden olur. Bununla birlikte size önereceğimiz bazı ipuçları sayesinde lastiklerin kullanım sürelerini uzatmanızda mümkündür. Aracı kullanış şeklinizde lastiklerde oluşan yıpranmayı iyi veya kötü şekilde etkileyebilir. Lastik üreticilerinin biçtikleri kullanım süresi dolmadan lastiklerinizi erkenden değiştirmek istemiyorsanız size sunacağımız önerileri mutlaka denemelisiniz.

Lastiklerinizin ömrünü uzatmak için yapmanız gereken ilk şey lastik hava basıncını doğru ayarlamaktır. Doğru hava basıncı yapılmayan lastikler garanti kapsamından çıkacağı için araçlarının lastik basıncını düzenli olarak sık sık kontrol ettirmelisiniz. Lastiğin uzun ömürlü kullanım sağlaması adına rot ayarının yapılması zorunluluktur. Bir diğer ipucu ise araç lastiklerinin yerini değiştirmektir, çoğu sürücü bundan habersiz olsa da tekerleklerin konumuna göre lastikte oluşan aşınmalar farklı derecelerdedir. Lastiklerin yerlerinin değiştirme olayına rotasyon adı verilir, aralıklarla yapılması uzmanlar tarafından da tavsiye edilir.

Fren ayarınızın kontrolünü düzenli aralıklarla yaptırmalısınız, frenin sıkı veya fazla gevşek olması da lastiklerinizin ömrünü kısaltır. Başka ve en önemli ipuçlarından biri ise mevsimine uygun lastikler kullanmaktır. Yol göz önünde bulundurarak yolun durumunu etkileyen yağmur, çamur, kar ve buzlanmaya uygun olarak kışlık veya yaz lastiğini kullanmayı ihmal etmeyiniz…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.