Lastik Rotasyonu Faydaları Nedir?

21-12-2020 14:35
Lastik Rotasyonu Faydaları Nedir?

Araçların en önemli parçalardan biri olan lastiklerin bakımı atlanmamalı titizlikle yapılmalıdır. Lastiklerin bakımını yapmak aracın performansını arttırırken güvenliğiniz açısından da hayati önem taşımaktadır. Lastik rotasyonu düzenli aralıklarla yapıldığında dengeli yol tutuşu sağlarken, yok çekişinin korunmasına neden olur.

Kilometre garantisi veren lastiklerin garanti süresinin geçerli olması için lastik rotasyonunun yapılması gerekmektedir. Bu işlem aynı zamanda lastiklerin aşınmasını da geciktirir.Uzmanlar araç lastiklerinin her10 bin veya 15 bin kilometrede döndürülmesini tavsiye etmektedir. Lastik rotasyonu lastiklerin mümkün olduğunca tekerlek pozisyonunda hareket ederek aşınmanın eşit dağılmasına yardımcı olur. Mantıken dört lastiğin de aynı işi yaptığı düşünülse de önden çekişli ve arkadan çekişli araçlarda lastiklerin farklı görevleri bulunmaktadır. Tekerleklerin konumu farklı oranlarda aşınmaya maruz kalmaktadır.

Simetrik lastiklerde çapraz olacak şekilde lastikleri değiştirirken, asimetrik lastiklerde ön ve arka lastikleri birbiriyle değiştirmeniz gerekir. Unutmayın ki lastik rotasyonu yanlış lastik şişirme basıncını ve aşınan mekanik parça sorunlarınızı gidermez.

Ancak lastik rotasyonu esnasında lastiklerin diş derinliğini, dişlere sıkışan taşları veya başka bir hasar olup olmadığını görmenizi sağlar. Bu sayede gerekli müdahaleyi anında yaparak sonradan oluşacak sıkıntıların önüne geçebilirsiniz. Düzenli aralıklarla yapılan lastik rotasyonu genellikle yağ değişim aralıklarıyla yapılır.

Lastiklerin aşınma oranları dengelendiğin de hem daha uzun kullanım sağlar, hem de set halinde değişim yapılmasına imkan verir…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.