Lastik Çatlakları Nasıl Oluşur?

10-02-2021 14:32
Lastik Çatlakları Nasıl Oluşur?

Araçların en önemli parçalarından biri olan lastiklerin bakımına ve saklama koşullarına uymadığınız takdirde deformelerle karşılaşabilirsiniz. Zamanla oto lastikleriniz de çatlaklar ve çürümeler oluşabilir. Lastiklerinize uzaktan baktığınızda her hangi bir sorun gözünüze çarpmıyor olsa bile, yakından bakıldığında aşınma izleri ve yıpranmalar görebilirsiniz. Aşınma başlarda büyük problemler yaratmasa da lastiklerin üzerindeki olukların düzleşmesi atlanmaması gereken bir sorundur.

Lastik yüzeyinde oluşan yüzeysel ve küçük çatlaklar çürüme olarak adlandırılmaktadır. Lastiğin yüzeyinde meydana gelen saç teli inceliğindeki çatlaklar lastiğin ömrünü kısaltır. Aynı zamanda verimliliğini düşürür.

Lastiklerin çatlamasına ve çürümesine sebep olan nedenler ;

·Kötü sürüş alışkanlıkları

·Oksidasyon

·Kimyasallar

·Ultraviyole ışınları

Lastiklerin çatlamasını önlemek için dikkat etmeniz gereken en büyük püf noktası sürüş alışkanlıklarınızdır. Güvenli ve iyi bir sürüş lastiklerinizin ömrünün uzamasına neden olurken patlamasını engeller. Ani duruşlar, ani fren, park ederken lastikleri kaldırıma sürtmek, kimyasallarla temizlik yapmak, yanlış basınçla lastikleri şişirmek çatlakların oluşmasına sebep olur. Ultraviyole ışınlardan korunmak için lastikler için özel üretilen koruyuculardan kullanmalısınız. Lastik koruyucu seçerken içerisinde sert kimyasalların olmamasına dikkat etmeli, su bazlı koruyucuları seçmelisiniz….

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.