Kışın Araç Zinciri Nasıl ve Ne Zaman Takılır?

08-12-2020 16:15
Kışın Araç Zinciri Nasıl ve Ne Zaman Takılır?

Kış ayları her canlı için zor bir geçen bir dönemdir. Zorlu şartları beraberinde getiren kış ayları araç sürücüleri içinde bazı sıkıntılara neden olabilmektedir. Kış aylarında özellikle kışın etkilerini ağır geçiren bölgelerde araç kullanmakta bir o kadar zorlu ve meşakkatlidir. Bu sebeple kış için araçlarınızı hazır hale getirmek gelişecek kötü durumların önüne geçmenize imkan tanır.

Karın çok yağdığı ve buzlanmanın çok görüldüğü şehirler ve bölgelerde mutlaka araç zincirleri kullanmanız gerekir. Buzlu ve karlı yollarda lastiklerin çekiş gücünü arttırmak maksadıyla araç zincirleri lastiklere takılmaktadır. Araç için özel olarak üretilen bu zincirler genellikle ikili olarak satılmaktadır, ancak araç çeşitliliği ve modeli açısından birçok versiyonu bulunmaktadır. Arabanızın modeli ve çekiş gücüne göre aralarından doğru seçimi yapmanız büyük önem taşır.

Aracınızın modeline, teker açıklığına ve çekiş gücüne göre seçtiğiniz araç zincirlerini kendiniz de kolay bir şekilde takabilirsiniz. Park etmiş olduğunuz aracın lastiklerine zincirleri geçirin. Üstten tutarak lastik üzerine eşit olacak şekilde koyun. Zincirin alt kısmı tekerleğin alt kısmına geleceği için olabildiğince sıkıştırmanız önemli.Araç genişliğine göre özel ayarlanan zincir bağlarını tam olarak lastiğin ön kısmına gelecek şekilde ayarlamalısınız. Zincir bağları ön kısımda bir çerçeve oluşturduğunda son olarak zincirin alt tabanını bağlayarak zincirinizi takma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.