Kaliteli İyi Lastik Nasıl Anlaşılır, Sipariş Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

04-01-2021 15:25
Kaliteli İyi Lastik Nasıl Anlaşılır, Sipariş Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nasıl bir çok araç modeli ve markası var ise araç lastiklerinin çeşitleri ve farklı özellikleri mevcuttur. Güvenliğiniz ve sürüş konforunuz açısından alacağınız oto lastiklerinin kalitesi birincil öneme sahip olmalıdır. Lastiğin sahip olduğu özellikler kalitesini belirler, fiziki görünümleri kadar donanımsal özelliklerini de araştırmalısınız.

Kaliteli bir araç lastiğinin iyi olup olmamasını ortaya koyan belirli kriterler vardır. Bunlarda ilki yol tutuşudur, araç lastiğinden beklenen en temel nitelik maksimum yol tutuşu sunmasıdır. Sürtünme kat sayısı yüksek olan lastikler aracın ıslak ve karlı zeminde kaymasına mani olmaktadır.

Dikkat edeceğimiz bir diğer nokta ise lastiğin dayanıklı yapısı olacaktır elbette. Kaliteli bir oto lastiği uzun kilometrelerce yol yapabilecek kadar sert, bir o kadar da yumuşak olmalıdır. Bu iki etkenin muhteşem bir karışımı olarak yol tutuşunun yükselmesine neden olur. Fazla yumuşak yada fazla sert lastiklerin yol kavrama gücü düşüktür.

Lastiğin yuvarlanma direnci saydığımız kriterler arasında yer alır. Lastik yuvarlak olmasına rağmen zeminle temas eden kısmı düzdür. Bu sebeple lastiğin esnek bir yapıya sahip olması gerekir, esneklik direncini belirleyen materyal olan kauçuğun bu kısımda kaliteli olması beklenir.

Kaliteli lastik arayışlarında marka seçimini itinayla yapmanızı öneriyoruz. Siyah Halka’dan sipariş vereceğiniz tüm lastik markaları dünyanın en iyi lastik üreticileridir. Birinci sınıf kaliteye sahip, orijinal ürünler sitemizde mevcut bulunurken, piyasaya eş uygun fiyatlarıyla siz sürücüleri memnun etme odaklıdır…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.