Farklı Lastik Ebatları Araç Muayenesinden Geçer Mi?

24-12-2020 16:01
Farklı Lastik Ebatları Araç Muayenesinden Geçer Mi?

Araç sürücülerinin merak ettiği sorulardan birisi farlı ebatlarda olan lastiklerin araç muayenesinden geçip geçmeyeceğidir. Farklı boyutlardaki lastikler muayenede sorun teşkil eder mi sorusunu aratan bir çok araç sahibi bulunuyor. Bu konu hakkında sizlere makalemizde detaylı bilgiler vermek istiyoruz. Öncelikle hemen belirtelim ki farklı ebatlardaki lastikler araç muayenesinde geçmez. Üretici firma tarafından opsiyon olarak kullanılan değerler, TÜVTÜRK tarafından izin verilen ebatlar dahilinde olduğu için kabul görmektedir.

Belirtilen bu ebatlarda lastiğin özellikleri, lastik izi, çapı, yanak kalınlığı, yük ve hız endeksi yer alır. Sahip olduğunuz aracın lastik ebatını yani ölçülerine araç kullanım kataloğundan veya şoför kapısının arkasında belirtilen ibarelerden ulaşabilirsiniz.

Aracınız için uygun görülmeyen ölçülerde ki lastikler sürüş güvenliğinizi tehlikeye atacağı için araç muayenesinden geçemez. Araç muayenelerinde lastik ebatlarınız kadar lastiklerinizin son durumuna da bakılmaktadır.Diş kalınlıkları 1,6 mm altında ise araç muayenesinden geçmesi imkansızdır. Aracınız için belirtilen uygun ölçülerde olan lastiklerin markalarının farklı olması bir sorun teşkil etmemektedir.

Ancak opsiyon olarak tanınan değerlerdeki lastik ölçülerine uygun olsa bile farklı tekerlerde farklı lastik ebatlarının olması da ret cevabı almanızı sağlayacaktır. Bütün tekerlerin standart bir ölçüde olması hem güvenliğiniz açısından hem de muayeneden geçmeniz açısından şarttır.

Trafik denetlemelerinde aracınız için uygun olmayan lastik ebatlarının kullanımı cezai işleme tabidir unutmayınız…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.