Düşük Lastik Basıncının Zararları

28-12-2020 16:45
Düşük Lastik Basıncının Zararları

Her sürücünün çok iyi bildiği gibi lastikler aracın en önemli parçalarından biridir. Otomobilin zeminle tek bağlantısı olan lastikler, kaliteli ve doğru ebatlarda olmalıdır. En ufak bir yanlış yoldaki güvenliğinizi tehlikeye attığı gibi kötü sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Trafikte güvenli bir şekilde yol almak için lastiklerinizin durumunu sıklıkla kontrol etmelisiniz. Aracınız için doğru ebatlarda lastik seçimi, mevsim koşullarına uygun kaliteli lastikler seçmek güvenliğiniz ve araç performansı açısından önemli ayrıntılardır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı ise doğru lastik basıncıdır. Doğru lastik basıncı hem cebinize fayda sağlarken, hem de can güvenliğiniz konusunda içinizin rahat etmesine neden olur. Lastik basıncınızın yüksek veya önerilenden düşük olması trafik kazalarına davetiye çıkarmaktadır.

Düşük lastik basıncı lastiğin kullanım ömrünü azaltırken uzun vaade maddi olarak zarara uğramanıza neden olur. Ve daha fazla yakıt harcamanıza neden olmaktadır. Güvenlik noktasında lastik basıncının düşük olmasının size ve araca verdiği zararlar ise;

·Yol tutuş kabiliyetinin azalmasına

·Islak ve karlı zeminde fren mesafesinin uzamasına

·Direksiyon hakimiyetinde azalmaya

·Yakıt tüketiminin artmasına

·Lastiklerin aşınmasına

·Lastik ömrünün kısalmasına

·Yüksek hızda lastiğin patlamasına

·Araç kullanım konforunun düşmesine yol açmaktadır…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.