4x4 Lastikler Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

14-12-2020 15:26
4x4 Lastikler Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

4x4 söyleminin açıklaması kısaca dört çeker araç demektir. Dört çeker anlamı ise araç motorun sağladığı gücün aynı anda dört tekere yayılması manasına gelir. 4x4 araçlar 4x2 araçlarla kıyaslandığında motor gücünün dört tekere yansıma sayesinde zorlu hava şartlarında, genel performansta, kalkışta ve viraj hakimiyetinde üstün başarı elde eder.

Motor gücünün tekerlere verildiği 4x4 araçlarda gücün dağılımına göre 3 farklı kategori bulunur.Bunlar;

1.Part time 4x4

2.Full time 4x4

3.All-wheel drive 4x4

Part time 4x4 araçlar iki çekere dönüştürülebilir ancak full time 4x4 araçlar düşürülemez. Genellikle üst segment SUV araçlarında bulunur ve araç sahipleri yolun durumuna ve engebesine göre hangi lastiğe ne oranda güçgitmesi gerektiğini optimize etme şansına sahip olurlar. Son grup olan All-wheel drive dört çeker araçlar ise arazinin şartlarına göre dört tekere de otomatik olarak motor gücünü farklı oranlarda gönderebilir. Optimum performans sağlayan bu grup karlı, çamurlu zeminlerde, viraj alımlarında muhteşem bir başarı sergiler.

Arazi lastikleri normal yolda fazla gürültülü ve başarısız kalırken, 4x4 yol lastikleri otoyol ve şehir içinde kullanılacak şekilde dizayn edilmiştir. Bir diğer ürün grubu olan 4x4 karma lastikler ise arazi ve otoyol lastiklerinin mükemmel birleşiminden meydana gelmiştir. Arazi şartlarının engebelerinde üstün performans gösterirken şehir içi kullanımlarına da uyum sağlama özelliğine sahiptir.

4X4 lastik alışverişleriniz için mutlaka siyahhalka.com’u ziyaret ediniz. Uygun fiyat garantisi ve kaçırılmayacak kampanyalar tüm sürücülerimizi bekliyor…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.