Lastikleri Nitrojen Gazıyla Doldurmanın Faydaları Nelerdir?

07-12-2020 16:39
Lastikleri Nitrojen Gazıyla Doldurmanın Faydaları Nelerdir?

Lastiklerin içerisinde oksijen gazı bulunmaktadır, ancak oksijen yerine nitrojen gazı doldurma uygulaması da oldukça tercih edilmektedir. Lastikleri nitrojenle doldurmanın bir zararı olmadığı birçok faydası da bulunmaktadır. Öncelikle oksijenle dolu olan lastiklerde oluşan nem nitrojen gazında görülmez bu sayede lastik içinde ve jantta korozyon oluşmasının önüne geçilir. Lastiğin daha uzun ömürlü kullanılmasına neden olur. Otomobil lastiklerinin hava koşullarına karşı genişlemesini önleyerek, esnemeden kaynaklı lastiklerde oluşan deformasyonun önüne geçilmiş olur.

Lastiklere nitrojen gazı doldurma işlemi genel olarak lastiklere kuru hava doldurmak demektir. Oksijen lastiklerin bozulmasına ve deforme olmasına neden olmaktadır. Nitrojen gazı doldurma işleminde oksijen verilmez, ekstra olarak nem ve yağ eklenmez.

Nitrojen gazıyla şişirilen lastiklerde içerisinde bulunan çelik kuşaklar, çeber telleri, jant ve supaplar daha uzun ömür dayanır. Oksijen gibi ısınmayan nitrojen sayesinde fren yaptığınızda yüksek performans alabilirsiniz. Nitrojen gazı lastiklere doldurulmadan önce oksijen boşaltılarak yerine nitrojen gazı eklenir.

Nitrojen gazı uygulaması lastiklerinizin ömrünü %30 oranında uzatır, lastiklerin paslanmasını önler. Kokusuz, tatsız ve atıl bir gaz olan nitrojenin bir diğer ismi azottur. Yapılan araştırmalarda nitrojen gazı ile şişirilmiş lastiklerin %2 oranında yakıt tasarrufu sağladığı görülmüştür…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.