En İyi 2021 Suv Oto Lastikleri

16-12-2020 16:10
En İyi 2021 Suv Oto Lastikleri

En İyi 2021 Suv Oto Lastikleri

BMW X1 ve SUV araçlar için aradığınız en iyi lastikleri sizler için derledik. Auto Bild dergisi bu tarz araçların için uygun olan 225 55 R17 ebatlarında 10 lastik markasını test ederek farklarını kıyasladı. Ünlü Alman dergisi, piyasa da yüksek fiyatları olsa da kalite yönünden yetersiz olan lastiklerin bulunduğunu ortaya çıkarttı.

Bilindiği üzere oto lastikleri kış ve yaz aylarında mevsim koşulları nedeniyle değişmesi gerekir.Kış lastikleri karlı ve ıslak zeminlerde yüksek yol tutuşu sağladıkları için ülkemizde de kullanımı zorunludur. Yaz lastikleri kış lastiklerine nazaran farklı sırt desenlerine sahiptir ve performans odaklıdır.

Test amacıyla kullanılan BMW X1 aracına 10 farklı lastik markasının lastikleri takılarak çeşitli zeminlerde gösterdikleri performans ölçüldü. Ünlü Alman dergisinin dikkat çektiği bir nokta ise bazı lastiklerin tasarruf edilmesine neden olduğu gibi uzun vaade de zarara uğrattıkları keşfetmiş durumda.

Auto Bild sürücülere şu soruyla seslenerek "Yalnızca 100 km kullanımın sonunda hayal kırıklığına uğrayan performanslarına rağmen yeni lastikleri sökmeyi kim ister ki?” dikkatleri üzerine çekti. Yapılan test sonucunda alanında en iyi kategorisine 4 lastik markası yer aldı. Karlı zeminde yeterli performans sunan bu lastikler en çok ıslak zeminde büyük bir başarıya imza attı.

Küçük SUV araçlar için en iyi 5 kış lastiği

+

-

1 - Goodyear UltraGrip Performance +

Her kategoride en iyi

2 - Bridgestone Blizzak LM005

Çok yönlü, sürüş hassasiyeti, emniyet

3 = Michelin Alpin 6

Kar, ıslak zemin

Fiyat

3 = Vredestein Wintrac Pro

Islak zemin

Yakıt tüketimi

5 - Dunlop Winter Sport 5

Kar, suda kızaklama

Kuru zeminde frenleme

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.