Dört Mevsim Lastiği Kış Lastiğinin Yerine Geçer Mi?

18-01-2021 16:29
Dört Mevsim Lastiği Kış Lastiğinin Yerine Geçer Mi?

Araç sahiplerine büyük kolaylık sağladığı için dört mevsim lastikleri günümüzde oldukça popüler. Yılda iki kez araç lastiğinin değiştirilmesi ülkemizde zorunlu bir uygulamadır. Kış aylarında yol tutuşu yüksek kış lastikleri kullanılırken, havaların ısınmasıyla birlikte yaz lastiği uygulamasına geçilmektedir. Özellikle ılıman iklimlerde çokça tercih edilen 4 mevsim araç lastikleri, sessiz bir sürüş imkanı sunmaktadır. Makul odaklı diş ömrüne sahip olan bu lastikler yakıt tasarrufu sağlayacak nitelikte özel olarak üretilmektedir.

Ortalama sürücü kitlesi için üretilen bu lastikler aynı şekilde orta derece diş derinliğine sahiptir. Yaz lastiklerine kıyasla daha uzun kullanım ömrü bulunur, çoğu yol koşuluna uyum sağlayarak iyi bir sürüş deneyimi sunar. Hafif kar, buz, kuru ve ıslak zemin ve çamurlu yollarda yüksek performans gösterecek nitelikte kauçuk bileşeninden üretilmiştir.

Siyah Halka’dan alacağınız 4 mevsim lastiklerinin üzerinde M+S ibaresi bulunmaktadır. Kışların şiddetli ve yoğun geçtiği bölgelerde işlevini tam olarak gösterememektedir. Bu sebeple kışların daha ılıman geçtiği bölgelerde kullanılması tavsiye edilirken, ülkemizin doğusunda kalan bölgelerde kış lastiklerinin kullanımı daha uygundur.

Lastik seçiminde bulunurken ürünün markası, kalitesi, fiyatına dikkat etmenin yanı sıra bulunduğunuz şehri ve bölgenin iklim koşullarını da göz önünde bulundurmalısınız…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.