Araç Lastikleri Kolayca Nasıl Değiştirilir

09-12-2020 16:35
Araç Lastikleri Kolayca Nasıl Değiştirilir

Sürücülerin en sevmediği ve çoğu sürücünün zorlandığı işlerden birisi muhakkak lastik değiştirmektir.Yaz ve kış aylarında kullanılan lastiklerin farklı olması, istenmeyen bir şekilde lastiğin patlaması gibi durumlarda araç sahibi lastik değiştirmek zorunda kalıyor. Angarya gibi görünen lastik değiştirmek kimi sürücü içinse oldukça meşakkatli bir durum!

Bu durumda işinize yarayacak, pratik bir şekilde lastiklerinizi değiştirmenizi sağlayacak kolay yöntemleri yazımızda sizler için derledik. Öncelikle lastik değiştirmeden önce aracınıza uygun lastikleri temin etmiş olmanız gerekir. Lastiklerin yanı sıra jantı çıkarıp bijonları gevşetmenizi sağlayacak olan bijon anahtarına da ihtiyacınız bulunuyor.

Lastik değiştirme aşamasına geçmeden önce düz, sabit bir zeminde aracınız park etmelisiniz. Jant kapaklarını çıkararak yere koyun, devamında bijon anahtarıyla bijonları gevşetin. Bijonları tamamen çıkarmanız gerekmiyor. Krikoyu aracın çerçevesinin metal kısmı ile temas halinde olacak şekilde yerleştirin. Zemine dik oturan krikoyu yavaşça çevirerek arabanın sabit bir şekilde kalktığından emin olun. Eski lastiği çıkararak yeni lastiği göğe yerleştirin. Bijonları eski konumuna getirerek sıkın, bu kısımda bijonun sivriltilmiş kısmının tekere doğru dönük olmasına dikkat edin. Jantlarını da taktıktan sonra krikoyu yavaşça çevirerek yerle temasını sağlayın. Son bir kontrol amacıyla cıvataların yeterince sıkılıp sıkmadığına bakın.

Şayet lastik değiştirmekle uğraşmak istemiyorsanız araç servislerinden destek alabilirsiniz…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.